A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Зарічненська багатопрофільна лікарня"
Зарічненської селищної ради Вараського району Рівненської області

Всесвітній день боротьби із туберкульозом!

Дата: 24.03.2023 18:39
Кількість переглядів: 7

 

Більшість українців вважає що туберкульоз - це хвороба безпритульних та людей з нарко чи алкозалежністю. Натомість щороку в Україні реєструють десятки тисяч нових випадків захворювань і лише 8-10% з них - у соціально незахищених громадян.

Які основні скарги:
🫁Кашель понад 2 тижні
🫁Втрата ваги
🫁Втрата апетиту
🫁Підвищення температури тіла
🫁Підвищена пітливість

Хто в зоні ризику:
●Особи, які перебувають в контакті з хворим на туберкульоз
●Особи з послабленим імунітетом внаслідок неправильного харчування або хронічних хвороб( цукровий діабет, виразкова хвороба, бронхіальна астма тощо)
●Літні люди
●Особи які страждають на алкоголізм

Якщо ви перебуваєте в групі ризику щодо туберкульозу, необхідно щороку проходити рентгенологічне обстеження легень. А при появі перерахованих скарг зверніться до свого сімейного лікаря та пройдіть обстеження на туберкульоз.
В КНП "Зарічненька багатопрофільна лікарня" є можливість провести дослідження використовуючи систему GeneXpert, що дає змогу одночасно виявити молекулярно-генетичним методом збудник у мокротинні і визначити чутливість мікобактерії туберкульозу до рифампіцину. Це дозволяє протягом 2 годин визначити, чи є в мокротинні ДНК мікобактерії туберкульозу та з перших днів призначити пацієнту адекватну терапію.
Бережіть своє здоров'я❤️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора